مسکو اين بار هم برگ ايران را حفظ کرد
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

مسکو اين بار هم برگ ايران را حفظ کرد
دفتر پژوهش و بررسيهاي خبري-رئوف پيشدار : ازجمله درخواست هايي که "باراک اوباما " رييس جمهوري آمريکا در سفر هفته گذشته اش به مسکو با رهبران روسيه مطرح کرد ، توقف همکاريهاي هسته اي با ايران بود .
اوباما اين درخواست را در ديداري که با " ديمتري مدودف " رييس جمهوري روسيه در پي امضاي پروتکل محدود کردن سلاح هاي استراتژيک داشت ، و نيز در ملاقاتي که با "ولاديمير پوتين "نخست وزير به عمل آورد ، مطرح کرد و اين دو به گفته خبرگزاريها با بي اعتنايي از کنار آن گذشتند .
به باور تحليلگران دو مساله عمده و اساسي تاکنون باعث آن شده است تا به رغم اصرار هاي فراوان آمريکا و فشارهاي رژيم صهيونيستي ، مسکو همچنان برگ ايران را در بازي هاي بين المللي خود حفظ کند. اولين نکته ، نقشي است که روسيه مي خواهد در نظم تازه اي که آمريکا بخصوص پس از حادثه 11سپتامبر 2001 و اشغال عراق و افغانستان بدنبال برقراري آن در جهان است ، به عنوان يک ابر قدرت بازي بازي کند. آثار فروپاشي شوروي درحوزه قدرت بين المللي براي روسيه چيزي نبوده و نيست که مسکو بتواند به راحتي آنرا پشت سربگذارد و به احياي قدرت گذشته خود بپردازد .بااين همه ازآن فروپاشي ، امروز روسيه اي برخاسته است که ادعاهاي خود را دارد . در سلسله مراتب قدرت ، روسيه امروز بدنبال آن است حداقل در کنار آمريکا ، و نه پايين تر از آن ، در تحولات بين المللي نقش و سهم بگيرد. دراين سهم گيري قدرت اقتصادي مي تواند يکي از مولفه هاي اساسي در هژموني جهاني مسکو باشد و صنعت هسته اي يکي از آنهاست. نکته دوم که آن نيز ريشه در رقابت هاي بين المللي روسيه دارد ، داشتن شرکاي قدرت مند و توانمندي است که بتوانند ميدان عمل را به مسکو براي تعاملات بين المللي اش بدهند. ايران با توان اقتصادي مناسب ، موقعيت استراتژيک در منطقه ، جمعيتي بزرگ و قدرت نفوذي بالا در جهان اسلام يکي از اين شرکاست.
يک قطبي شدن جهان بعد از فروپاشي اتحاد شوروي در سال 1991 و در دوره اي چندين ساله ، روسيه را در صحنه هاي سياسي و اقتصادي جهان به انزوا کشاند و در مقابل آمريکا اين فرصت را يافت که با تمام وجود قدرت سياسي ، نظامي و اقتصادي خود را نه تنها در پايگاههاي سنتي که پشت مرزهاي روسيه متمرکز کند . روس ها به لحاظ اقتصادي نيز با برون رفت از دوره انزوا که به آنها امکان تحمل در برابر فشارهاي اقتصادي برون مرزي را داده است، دريافته اند با در نظر گرفتن تحولات جهاني نه تنها نياز به بازارهاي سنتي خود در دوران اتحاد شوروي دارند ، که بازارهاي جديدي را بايد در زمينه هاي مختلف از جمله فناوري هسته اي براي رونق اقتصادي خود بيابند که به آنها کمک کند تا توسعه اقتصادي سالهاي اخير خود را نهادينه کنند
برخلاف ادعاي مقامات آمريکايي ، روس ها بارها گفته اند که به صحت و سلامت برنامه هاي هسته اي ايران و عدم انحراف آن اطمينان دارند. قوي ترين موضع گيري را درخصوص برنامه هاي هسته اي ايران در برابر ادعاهاي آمريکا و رژيم صهيونيستي ، رهبران روسيه در خرداد ماه سال 1387 اتخاذ کردند که طي آن پوتين نخست وزير روسيه از آمريکايي ها خواست تا براي اثبات ادعاي خويش در مورد اين برنامه ها " سند " ارايه کنند . چيزي که واشنگتن در عمل به آن عاجز ماند زيرا در همان زمان و بعد از آن بارها آژانس بين المللي انرژي اتمي درگزارش هاي رسمي خود درستي برنامه هاي هسته اي ايران را تاييد کرد. ولاديمير پوتين درتاريخ 12خرداد 1387 و در مصاحبه با راديو مسکو گفت که :"اطمينان دارم ايران به دنبال تسليحات هسته اي نيست." پوتين درهمان زمان همچنين در مصاحبه اي با روزنامه فرانسوي " لوموند" گفته بود :"هيچ نشانه اي که حاکي از تلاش ايران براي دستيابي به سلاح هسته اي باشد ،وجود ندارد. من صريح و قاطعانه اعلام مي کنم که از نظر حقوقي ايران تاکنون هيچ گونه نقض قانوني مرتکب نشده است . ايران حق غني سازي را دارد و قوانين بين المللي نيز چنين حقي را به اين کشور مي دهد. من اطمينان دارم ايراني هاي غير از دستيابي به انرژي ، هدف ديگري در پس ذهن خود ندارند."
به باور تحليلگران ، اين موضع گيريها و واکنش هاي بعدي مسکو به درخواست هاي آمريکا و اسراييل براي توقف همکاري هسته اي با ايران را مي توان از جمله نشانه هاي تلاش مسکو براي احياي نقش سياسي خود در تعاملات جهاني در حداقل آن همانند دوران اتحاد جماهير شوروي ارزيابي کرد . مسکو براي کسب و بازيابي اين موقعيت خود توسعه و تعميق مناسبات با کشورها و بازيگران عمده جهاني و منطقه اي را در صدر سياست هاي خارجي اش قرار داده است و اين نکته مهم در مواضع روسيه در سالهاي اخير هويدا بوده است .
ايران در برنامه هاي هسته اي اش دو مدعي اصلي دارد که هر دو اتفاقا سياه ترين کارنامه را در استفاده از مواد شکاف پذير براي توليد سلاح هسته اي دارند ، با اين وصف هر دو بشدت روي برنامه هاي هسته اي ايران تبليغ مي کنند. آمريکا با دو بمب باران اتمي ژاپن ، عدم پذيرش پروتکل هاي الحاقي به پيمان ان پي تي و رفتارهاي متناقض در برابر پيمان از جمله تسليح هسته اي اسراييل و کمک به کشورهاي غير عضو پيمان براي مسلح شدن به سلاح اتمي ، تحت آزمايش داشتن نسل جديدي از بمب هاي اتمي موسوم به بمب هاي نسل پنجم که با کمترين حجم بيشترين تلفات را مي گيرد ، و اسراييل يا به تعبير کوفي عنان دبير کل سابق سازمان ملل " رژيم غير مسوول " با داشتن برنامه مخفي هسته اي و داشتن زرادخانه اي بين 200تا 400کلاهک هسته اي به تاييد آژانس بين المللي انرژي هسته اي و فرار از هر نوع نظارت بين المللي ، مدعيان برنامه اتمي ايران هستند.

انتهای خبر / خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) / کد خبر 582276




:: بازدید از این مطلب : 91
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : علی شهبازی
ت : 21 مهر 1391
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی